keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tabletit ja Windows ohjelmat

Aika moni edelleen uskoo, että tablettien (iPad, Android) suosio tulee lisäämään automaattisesti VDI / TS ratkaisujen käyttöä.

Jonkin verran noita tullaan varmaan tekemään Tablet käyttäjille, mutta jokainen joka on kokeillut Windowsin käyttämistä tabletilla huomaa ettei Windows ole tehty kosketusnäytölle.

On erittäin hankalaa tökkiä sormella valikoita (Tiedosto, Avaa tms.), ainakin minun nakit tuntuu osuvan aina siihen viereen. Ehkä pakosta voisi ajatella käyttävän joitakin Windows sovelluksia VDI / TS:n kautta, mutta pitäisin kyllä “älämölöä”  että niistä tehdään HTML5 tai ios/android versiot.

Mutta lisäämällä työpaikalle tablet bluetooth / telakan jolla tablettiin saa hiiren ja näppäimistön myös Windows sovelluksia voi hyvin käyttää. Onko tabletit vihdoin tuomassa ThinClientit joka firmaan?

Microsoftin Windows 8 tabletteja saamme vielä odotella ensivuoteen, mutta sama käyttöliittymä ongelma sielläkin on edessä perinteisissä Windows sovelluksissa.

Mielenkiintoista tuossa Windows 8 käyttöjärjestelmässä on uusi käyttöliittymä (UI). Se ainakin demojen mukaan uudet sovellukset tehdään HTML5:lla ja Javascriptillä. Windows 8:n mukana tulee windows 7 legacy moodi, jossa perinteiset sovellukset toimivat. Onko Win32 sovellukset siirtymässä vaihtoaitoon?

Ei kommentteja: