Yksi uusimmista trendeistä IT-alalla on BYOD, eli käytä omia laitteita töissä. Tämä trendi on lähtöisin siitä, että käyttäjillä on kotonaan paremmat laitteet ja ohjelmat (lue iPad,Mac, Dropbox) kuin työpaikallaan. Koska työlaite on tiukasti suojattu ja muutokset estetty, yleensä Windows PC joka on vanha ja hidas, on ihmiset alkaneet käyttää omia laitteitaan työtehtäviin saadakseen työnsä paremmin tehtyä.
Omien laitteiden käytöstä johtuen ovat markkinamiehet sitten kehittäneet erilaiset "ratkaisuja" ongelmaan. Yleensä ne vaativat uusien järjestelmien ja ohjelmien hankintaa, joiden käyttöönotto sitten kaatuu IT-osaston syliin.
Olen jonkin aikaa miettinyt miksi yritykset sitten eivät voisi tarjota käyttäjilleen juuri sen laitteen millä työt tulisivat käyttäjän mielestä tehokkaimmin tehtyä?
Ehkä syynä on se, että jonkun pitäisi mennä keskustelemaan ja kysymään käyttäjiltä mitä he tekevät ja millainen laite heidän mielestään sopisi hänelle. Mutta tuota käyttäjiltä kysymistä yleensä pelätään tällä alalla enemmän kuin SA:ta.
Jos yritys hankkisi oikeat laitteet voisi moni ongelma ja tietoturva asia ratketa itsestään. Myös yrityksen kannalta olisi etua, että työtehtävät tulisivat tehtyä tehokkaammin.
Vastuu- ja takuukysymykset laitteiden osalta olisivat selviä. Omia laitteita käytettäessä tuki- ja takuu on käyttäjän omalla vastuulla, josta aiheutuu ongelmatilanteissa kitkaa IT tuen kanssa.
Jospa kehittäisimme yrityksen IT järjestelmiä siten, että voisimme tarjota käyttäjille juuri sen oikean laitteen käyttöön. Ja jospa aina ei mentäisi työasemissa sillä linjalla. että kaikki mikä ei ole erikseen sallittua on kiellettyä.
perjantai 29. marraskuuta 2013
maanantai 18. marraskuuta 2013
Amazon Workspace
Työasema Amazonin pilvestä
Amazon julkisti työasemapalvelunsa (Windows) ja mihin hintaan $35 (n. 26€) kuukaudessa. Tuolla saa käyttöönsä perustasoisen työaseman (1 vCpu, 3,75 Gb Ram 50 Gb levyä).
Nyt on sitten isot pelurit lähteneet mukaan DaaS (Desktop as Service) markkinaan, tähän asti tarjonta on muutaman pienemmän hallussa. Amazonin tapaan hinnoinnottelu on sanoisinko agressiivista. Se osoittaa, että Amazon on tosissaan myös tässä markkinassa.
Tietysti kustannuksia tulee jonkin verran lisää kun työasemat liitetään omaan verkkoon ja datat synkroidaan. Käytökokemuksen kannalta datat kannattaa pitää lähellä työasemia.
Koska olemme Amazon Webservices Consulting partner, tilasimme tuo heti omaan käyttöön. Palvelu ei ole vielä avoinna, mutta "vesi kielellä" täällä odotetaan jos vaikka ennen Joulua.
Kirjoitan sitten käyttökokemuksista kunhan sinne asti päästään.
Ja ensivuoden alkupuolella pidämme aiheesta seminaarin, jossa Amazon Workspacen pääsee näkemään ja kokemaan ihan livenä.
Täältä löytyy lisätietoa ja hinnat : Amazon Workspace
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)