Yksi uusimmista trendeistä IT-alalla on BYOD, eli käytä omia laitteita töissä. Tämä trendi on lähtöisin siitä, että käyttäjillä on kotonaan paremmat laitteet ja ohjelmat (lue iPad,Mac, Dropbox) kuin työpaikallaan. Koska työlaite on tiukasti suojattu ja muutokset estetty, yleensä Windows PC joka on vanha ja hidas, on ihmiset alkaneet käyttää omia laitteitaan työtehtäviin saadakseen työnsä paremmin tehtyä.
Omien laitteiden käytöstä johtuen ovat markkinamiehet sitten kehittäneet erilaiset "ratkaisuja" ongelmaan. Yleensä ne vaativat uusien järjestelmien ja ohjelmien hankintaa, joiden käyttöönotto sitten kaatuu IT-osaston syliin.
Olen jonkin aikaa miettinyt miksi yritykset sitten eivät voisi tarjota käyttäjilleen juuri sen laitteen millä työt tulisivat käyttäjän mielestä tehokkaimmin tehtyä?
Ehkä syynä on se, että jonkun pitäisi mennä keskustelemaan ja kysymään käyttäjiltä mitä he tekevät ja millainen laite heidän mielestään sopisi hänelle. Mutta tuota käyttäjiltä kysymistä yleensä pelätään tällä alalla enemmän kuin SA:ta.
Jos yritys hankkisi oikeat laitteet voisi moni ongelma ja tietoturva asia ratketa itsestään. Myös yrityksen kannalta olisi etua, että työtehtävät tulisivat tehtyä tehokkaammin.
Vastuu- ja takuukysymykset laitteiden osalta olisivat selviä. Omia laitteita käytettäessä tuki- ja takuu on käyttäjän omalla vastuulla, josta aiheutuu ongelmatilanteissa kitkaa IT tuen kanssa.
Jospa kehittäisimme yrityksen IT järjestelmiä siten, että voisimme tarjota käyttäjille juuri sen oikean laitteen käyttöön. Ja jospa aina ei mentäisi työasemissa sillä linjalla. että kaikki mikä ei ole erikseen sallittua on kiellettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti