tiistai 11. syyskuuta 2012

VDI valmistumassa?

VDI vihdoinkin valmistumassa?

VDI teknologia on kohta 7 vuotta vanhaa eli pääsemässä ensimmäiselle luokalle. Matka on ollut pitkä ja hankala, mutta tekniikka on kypsymässä valmiiksi.

Suurimmat esteet matkanvarrella ovat olleet protokollien riittämättömyys grafiikan kanssa, imagen hallinta, tarvittava levyjärjestelmä jne.

Alkuun saatiin tuo protokolla puoli valmiiksi, sitten imagen hallinta ja nyt viimeisenä ollaan saamassa tuo levyjärjestelmä asia kuntoon. Uusimissa versioissa ei enää tarvita monimutkaisia client asennuksia vaan kaikki toimii mukavasti selaimella (HTML5).

Valmistajat ovat vihdoinkin hoksanneet, että jos järjestelmän käyttöön tarvitaan kallis levyjärjestelmä on aloituskustannukset sellaiset että VDI jää useimmilta hankkimatta. Kovin on vaikea perustella suurta hankintaa tulevaisuuden käyttökustannusten alentumisena.

Uuden polven VDI tuotteet toimivat paikallisilla levyillä, niissä on helppo ja yksinkertainen hallinta. Ja mikä tärkeintä ne voidaan lähitulevaisuudessa hajauttaa sinne missä työasema tehoa tarvitaan (etätoimipisteet yms.).

Maailma myös tältä osin on kulkemassa taas keskittämisen sijaan takaisin hajauttamiseen. Mutta siitä seuraavassa blogi-kirjoituksessa lisää. 

Ei kommentteja: